Nieuwsbrief april 2021

Beste leden,

Hierbij de nieuwsbrief van het bestuur van GV Hercules. Hierbij willen we u graag op de hoogte houden van ontwikkelingen bij GV Hercules.
In deze nieuwsbrief vindt u informatie over:

– Corona en sporten bij Hercules
– Zoektocht naar nieuwe bestuursleden
– Rommelmarkt gecanceld
– Zeevangsloop onzeker

Corona en sporten bij Hercules

In de persconferentie van dinsdag 13 april is gesproken over het ‘openingsplan’.
Het openingsplan vindt je hier: www.rijksoverheid.nl

Los van het feit dat we nog helemaal niet weten wanneer dit plan werkelijkheid zal worden zijn we wel verheugd dat het opstarten van sporten wel op het plan staat. Er staat nog niet bij hoe de invulling kan en mag zijn. Maar, als het zou gaan volgens plan en hoe we het vanuit schema op dit moment interpreteren dan zou in de week van 11 mei weer binnen en buiten gesport kunnen worden met de gehele groepen! Hiervoor houden we uiteraard nog heel veel slagen om de arm. Maar we willen wel met jullie delen dat we voorzichtig aan weer gaan nadenken over het opstarten van onze lessen. Binnen, of misschien wel buiten als het weer het toe laat en wanneer binnen toch nog veel beperkingen zouden blijken te gelden.

De eerste stap die we gemaakt hebben is onze trainers vragen hoe zij ervoor staan. Iedereen is enthousiast om weer te kunnen starten wanneer de omstandigheden dat toelaten. En daar zal dus het wachten vooral op zijn. We zijn dus voornemens kindergym, Aerobics, Yoga , Bootcamp en Zumba met ingang van 11 mei, wanneer dit is toegestaan vanuit de overheid, weer live op te starten!

Vorige keer hebben we aangegeven dat in het tweede kwartaal € 17,50 geïnd zal worden bij de volwassenen. Met ingang van het derde kwartaal zal dit naar verwachting weer hersteld worden naar € 35,00.

De kindergymles vindt al enige tijd plaats op het schoolplein. Na de meivakantie gaan we in principe naar binnen. De lessen zullen dan nog niet helemaal volgens het oorspronkelijke schema gaan. Op zaterdag blijven we tot de zomervakantie één les van 9:30 tot 10:30 aanbieden. Na de zomervakantie zouden we heel graag de groep weer in twee delen, waarbij we dus hopen dat we met een nieuw schooljaar ook nieuwe aanwas krijgen!

Zoektocht naar nieuwe bestuursleden
Via de app hebben we jullie al benaderd omdat we nieuwe bestuursleden zoeken. We zijn nog steeds op zoek naar versterking binnen het bestuur. Het zou fijn zijn als er nog leden zijn die zich aanmelden om ons te helpen!

Rommelmarkt gecanceld

De gemeente heeft besloten tot 1 juni geen aanvragen voor vergunningen in behandeling te nemen. Dit heeft ons doen beseffen dat de rommelmarkt dit jaar weer niet georganiseerd kan worden. Bewaar alsjeblieft je mooie overcomplete spulletjes! Het moet toch lukken om volgend jaar de rommelmarkt weer te organiseren??

Zeevangsloop onzeker

De Zeevangsloop staat gepland op 12 september. We hebben nog geen idee of (een vorm van) deze loop door kan gaan. Het zal zeker spannend blijven, te meer ook omdat we normaal gesproken met de Zeevangsloop organisatie in januari al beginnen. We wachten met smart op de besluiten van het (demissionair) kabinet. We houden 12 september in de agenda vrij, we hopen dat jullie ook bereid zijn dat op z’n minst te doen. We gaan kijken wat we tegen die tijd kunnen organiseren!

Met groet,

Namens het bestuur van Hercules