Aerobics

Een aerobic les bestaat uit een aantal onderdelen: de warming-up, een low-/high-impact gedeelte, een spierverstevigend onderdeel en als afsluiting de cooling-down.

De warming-up is erg belangrijk en bereidt het lichaam voor op het low-/high-impact gedeelte. Dit onderdeel duurt ongeveer 6 tot 10 minuten en bestaat uit low-impact bewegingen [zonder springen] en een korte stretch. Hierdoor worden de spieren warm en krijgen ze een betere doorbloeding. Het doel van het low-/high-impact gedeelte is het omhoog brengen van de hartslag en het gedurende 20 minuten hoog houden. Dit zal je algemene conditie bevorderen.

Veel beginners voelen zich ongecoordineerd doordat ze de nieuwe bewegingen niet direct kunnen volgen. Geen zorgen, je hebt ze snel onder de knie. Het spierverstevigende onderdeel zal het uithoudingsvermogen van de spieren bevorderen en de spieren verstevigen. Tijdens dit onderdeel is het belangrijk op de houding en de techniek te letten. Het laatste onderdeel van de aerobicsles is, zoals gezegd, de cooling-down. Alle spieren worden gestretcht en je hartslag zal weer omlaag gaan.

Aerobics

16+

geschikt voor 16 jaar en ouder

naar Lestijden »